Et fedt liv
Der er enten fuld knald på.......de løber eller graver/roder/rusker i jord og planter.
Hvis ikke de ligger og slænger sig mageligt i hytterne eller i et køligt mudderbad.
Det er en fornøjelse at iagttage vores frilandsgrise; man kan simpelthen SE, at de har de godt.
At de nyder at røre sig , at udforske, at dase....
Jyder bliver fynboer
Grisene flytter ind i hytter på vores mark, når de vejer ca. 30 kilo.
Inden da har de nydt det frie liv ved en jysk frilandsproducent, som er god til grise i deres allerførste tid.
Hos os er der fri foder-bar, som de kan supplere med groft og grønt fra både over og under jorden.
Fra markræser til flæskesteg
7-8 måneder gamle er klar til at blive til koteletter, stege mv.
Vores lokale slagter henter dem og de overnatter i hans stald, så de er faldet helt til ro ovenpå køreturen. Slagtet vejer de 80-100 kilo og bliver parteret til salg i mindre stykker - eller til dem som gerne vil have deres egen halve gris i fryseren.